Kaikki määrät sinnepäin, en niin tarkkaan katsonut mitä tuli laitettua

600g naudan luutonta etuselkää

400g osso bucco -lihaa (yksi)

3 porkkanaa

5 perunaa

3 sipulia

puolikas (kohtuu pieni) valkokaali

5 valkosipulin kynttä

3 laakerinlehteä

1dl punkkua

kokonaisia maustepippureita

suolaa

2rkl hunajaa

timjamia (varmaan mielummin tuoretta, mutta oli kaapissa vaan kuivattua)

öljyä ja voita paistamiseen

Sulata padassa hunaja ja voita, lisää lohkotut sipulit ja puoliksi painetut valkosipulin kynnet, sekä noin 1/4 osaa pilkotusta kaalista, anna pehmetä, lisää punkku ja kokonaiset kuoritut porkkanat, sekä maustepippurit, laakerinlehdet ja timjami. Paista isoiksi paloiksi leikattu liha (myös luu) erissä voissa ja öljyssä, erien välissä kiehauta pannussa vettä ja kaada pataan. Kun lihat on padassa, lisää sen verran vettä että kaikki peittyy, sekä suolaa. Anna kiehua hiljalleen.

Kun pata on kiehunut noin puolitoista tuntia, paista loput kaalit öljyssä ja voissa, ja lisää pataan. Anna kiehua vielä noin puoli tuntia, ja lisää sitten perunat. Kun perunat ovat kypsiä, nosta reikäkauhalla lihat, perunat, porkkanat ja kaikki muut isoimmat pois padasta, ja keitä liemi kokoon. Suurusta veteen sekoitetulla maissijauholla. Kun liemi on sopivaa, pilko porkkanat ja lisää kaikki ainekset takaisin pataan.